International pandekage

På  “Hummer-dagene” i Køge (2015)  stod vi på havnen og fortalte om tjære fremstilling , svidning af kul og bagte kulsvierpandekager. Der var mange nysgerrige såvel ved plancherne som ved pandekage-bagerne. Vi har endnu ikke hørt nogle sige, at de ikke kunne lide vores kulinariske indslag.

Mange også udlændinge, blev begejstrede for pandekagerne. Flere svenske gæster kendte udmærket retten hjemmefra hvor de hedder “kolbullar”, eller som een sagde, der hvor hun kom fra, kaldte man dem “Fläskpannkakor”. En ung svensk pige prøvede at overtale sin danske svigerfamilie og kæreste til at prøve, men de danske sagde nej tak, hvorimod  pigen spiste med stor appetit.

Flere tyskere og englændere var pandekage-sultne.  En englænder, som nu var bosat i Roskilde, ville holde øje på vores hjemmeside og se, hvor vi “optrådte” næste gang. Tre søstre, der som børn flyttede til England, var hjemme til fætter-kusine-fest, og efter familiefrokosten kom de lige forbi pandekageboden.

Et rumænsk par spiste med god appetit og fortalte at man ikke kendte til flæsk i pandekager IMG_2623hjemme i Rumænien. Men det bliver måske den nye trend i østeuropa?  På den russiske fregat “Schdandart” var Pjotr med som maskinpasser. Til daglig er han ingeniør ved Gasprom og laver bl.a. seismologiske undersøgelser, med hensyn til hvor det er mest hensigtsmæssigt at lægge gasledninger. Han bor i en lille by, som ligger midtvejs mellem Krim og Kaukasus. Han kendte heller ikke til flæsk i pandekager, men nu bliver det med garanti introduceret i Sydrusland.

Det var bare en “smagsprøve” på, hvor mange spændende mennesker vi møder i pandekageboden .

Kan vi ikke godt sige, at vi bager kulsvierpandekager til det internationale marked?

FV