Trækul i 1794 m.o.h.

 

Ved grænsen El Portalet  mellem Spanien og Frankrig i Pyrenæerne, findes der nogle meget velbesøgte grønthandlere. Stedet ligger 1794 m.o.h. og der er hele året sne på 6D656AFB3CE54A87B6D4772B523C2300bjergtoppene. Den ene bus efter den anden ankom fra Frankrig, med folk som skulle handle billigt. Det der blev købt var frugt, vin og trækul. Man købte en hel kasse ferskner, kirsebær eller appelsiner ad gangen. Man kunne også købe i løs vægt, men det var de færreste som gjorde det. Noget tyder på, at disse 3 varegrupper er billigere i Spanien. Midt i frugtudstillingen opdagede jeg ægte trækul fra mile. Bemærk prisen, ca. 15 d.kr. pr. kg. Kullet er fremstillet i Kommunen Huesca som ligger 100 km. sydligere. Spændende landskab og nogle fantastiske og søde mennesker (som desværre kun taler spansk).

2016. /fv