Kulsvierpandekager i vikingetiden.

 

Hvis man besøger Trelleborgen i byen Trelleborg (Skåne) kunne man få den tanke, at TrelleborgSydsjællands kulsviere allerede i år 980 solgte pandekager. På en model i museet ses nemlig et vikingetelt nøjagtigt som vores “pandekagetelt”. Så er spørgsmålet bare, er det Harald Blåtand som har kopieret vores telt, eller er det os som har kopieret hans?

Vi kan oplyse den interesserede læser, at det er os som har lavet en kopi af vikingernes smarte telt!

Trelleborgene var Harald Blåtands ide` og var nogle magtcentre som skulle samle Danmark (Norge, Skåne og DK). Indtil videre kendes fra nuværende DK : Trelleborg ved Slagelse, Fyrkat , Aggersborg , Nonnebakken og endelig Borringe ved Lellinge som lige er fundet. I Skåne findes Trelleborg i Trelleborg og en “ny” er fundet ved Borgeby.

Trelleborg 3Ved Skånes ringborg i Trelleborg blev der fundet rester af træpalisade, som har beklædt hele ringborgen. På svensk betyder trel en støttestolpe. Måske kommer navnet Trelleborg af denne betydning?

1/4 af Skånes Trelleborg er rekonstrueret med palisade og port.

Så når du køber kulsvierpandekager hos Sydsjællands kulsviere, kan du lade tankerne flyve tilbage til vikingernes markedsboder.