Kolgår`n anno 2015

Kolgården i Hofors udvikler sig hele tiden. I februar var der en særlig stemning da sneen faldt med store fnug. Der var helt stille, kun kunne man høre OVAKO svagt i det fjerne. Lyden fra jernværket er musik i ørerne på de lokale, da det er det samme som arbejdspladser.

Eldpalköjan er nu færdig, og den har været brugt til en lille fest,  hvor_MG_8186 der var omkring 20 spisende kulsviere. I midten er der bålsted på forhøjning (derfor” eldpal”) og rundt om rustikke borde og bænke med svenske kludetæpper.  Diverse historiske genstande hænger på væggene, bl.a. navneskiltene fra milerne igennem årene. Navnlig eet fangede min interesse: Tove

 

Svea-skog har haft travlt med at fælde inærheden af kolgår`n , også ved badstuen var der _MG_8180blevet ret åbent. Nu kommer der sol ned til bygningerne. Badstue nr. 2 med det lille vindue ned mod søen var blevet færdig. Der var heldigvis tændt op i begge badstuer da jeg var der en sen mandag aften. Først blev røgbadstuen prøvet og derefter den lille nye badstue som var endnu varmere. Derefter ud i sneen og køle af og hælde koldt vand fra en spand over sig, og så ind i varmen igen. Søen var frosset til med is så det var ikke muligt at gå i vandet. Sneen gjorde miljøet helt rigtigt, og man føler sig langt væk fra alle daglige småproblemer. Rundt om badstuerne stak blåbærris og moseposten næsen op over sneen, og varslede kommende forår.

FV

IMG_8185_01 IMG_8184_01.